Viktigt med bra vinterskor till barnen

När det gäller att välja vinterskor till barnen, så bör fokus ligga på att de är vattentäta, bekväma samt slitstarka. Barn gillar ju att göra mer än att bara gå ute i snön. Allt som oftast så lägger de sig ner i snön, ålar runt på marken, hoppar kring i slask och så vidare. Vinterskor barn, eller snarare vinterstövlar, de ska hålla barnets fötter torra och varma, de ska vara enkla att ta på och av samt att de inte ska klämma.

Satsa på rejäla och vattentäta vinterskor för barn

När det gäller vinterskor för barn så ska de inte vara för nätta, men inte heller för tunga eller klumpiga så de är svåra att gå runt med. Men de ska vara så pass rejäla att de inte släpper in vatten eller fukt. Skorna bör också ha en sula som är stadig, som ger bra stabilitet. Det gör då att barnet som bär dem har en bättre balans ute under lek samt att den typ av sko även håller värmen bra.

Även om man talar om vinterskor barn, så är det oftast vinterstövlar som menas. Eller att de ska vara mer stövelliknande med högt skaft. Det för att snö och slask inte ska kunna läcka in.

Vinterskor för barn bör vara tillverkade i ett vattentätt material, som exempelvis Gore-Tex. Materialet i sig bör även ha en så kallad andningsförmåga, så att de kan transportera bort svett och fukt.

Vinterskor som är enkla att ta av och på

De flesta barn ”kan själv”, och gillar att kunna klara av saker på egen hand. Att ta av och på sina skor är en del av barnets utveckling. Men då är det ju bra om de är enkla att ta av och på. För att de ska vara det, välj gärna vinterskor med kardborreband eller en superenkel snörning med dragsko vid skaftet. Ett annat alternativ är att ha ett vanligt skaft som barnen kan hålla i för att ta av och på skon.